Türkçe İngilizce

Basın Bülteni

TERÖRÜ LANETLİYORUZ - 29.06.2016

İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan terör katliamını şiddetle lanetliyoruz.

Her türlü terörün insanlık suçu olduğu bir gerçektir. Masum insanları acımasızca katleden bu vahşi yaratıklar asla insan olamazlar. Bu terörleri yapanlar şüphesiz ruhları yok edilmiş, beyinleri alınmış ve zalimler tarafından kullanılan vahşi mahlukatlardır.

Ben insanım diyen herkes daha çok el ele vermeli, birlik ve kardeşlik değerleriyle kucaklaşmalıdırlar.

Tüm halkımızın ve tüm insanlığın başı sağ olsun. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Dünya Ehlibeyt Vakfı başkanı

HACI BEKTAŞ-I VELİ ANMA TÖRENİ - 16.08.2016

Hacı Bektaş-ı Veliyi bugün anarken onun yüce felsefesinin tüm insanlığın kurtuluşu için ne kadar büyük bir reçete olduğunu daha iyi görüyoruz.

Yüce İslam adına İslam coğrafyasında yaşanan terör, vahşet, ayrımcılıklar, mezhepçilikler, zalimlikler ve cehaletler hepimizi derinden üzmektedir.

İslam'ın Anadolu medeniyet değerleri tasavvuf, muhabbet, insan kardeşliği, kadın- erkek eşitliği gibi argümanlar; dinimizin, inançların olmazsa olmaz değerleridir. İşte bu değerlerin meşalesini tüm dünyaya taşıyan düşünürler Hacı Bektaş-ı Veli, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi hak dostlarıdır. Bu mübareklerle aynı aşkı paylaşan, ehlibeyt yolunda hizmet veren bütün alimler tarihi değerlerimizdir.

İlimle, irfanla, hak ve hukukla, sevgi ve muhabbetle tüm insanlığın ortak değerleri olan Hacı Bektaş-ı Veliyi tüm nesillerimize daha iyi öğretmemiz gerekir. Var olan bilgisizliği ve boşluğu kullanan terör örgütleri de olmak üzere karanlık güçler, Hacı Bektaşı Veli ismiyle kurdukları kuruluşları kendi emelleri için kullanmışlar ve halen kullanmaktadırlar.

Örneğin son 15 Temmuz darbe girişiminde Fetö Terör Örgütü sıradan vatandaşları kullanarak Hacı Bektaş-ı Veli ismiyle kendi karanlık emellerine uygun kuruluşlar oluşturmuşlardır.

İnanç doğru bilinirse berekettir. Yanlış bilinirse felakettir. İnançların ideolojileşmesi, siyasallaşması, zalimlerin ve cahillerin insiyatifinde olması yaşanan bütün felaketlerin ana sebebidir. Çünkü İslam dini ve bütün dinlerin ortak değerleri aynıdır. Bu ortak değerler sevgi, ilim, hak-hukuk, dayanışma, paylaşma, yüksek ahlak, nefsini aşmak ve güzel insan olmaktır.

Bütün bu değerlere sahip olmanın ana zemini tasavvuf ve muhabbettir.

Hacı Bektaş-ı Veli gibi düşünürler tasavvuf ve muhabbetin Anadolu pusulalarıdır. Aynı zamanda Ehlibeytin, Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz(S.A.V) ın da referans gösterdiği hak yolundadırlar.

Bugün yaşadığımız bu olumsuzluklardan kurtulmamız için Hacı Bektaş-ı Velilere daha çok sarılmaya ve doğru öğrenmeye ihtiyacımız vardır.

KERBELA - 11.10.2016

Bugün İslam ve insanlık tarihinin yaşadığı en büyük vahşet olan Kerbela ( büyük bela) nın Miladi 1337. Hicri 1377. Yıldönümüne girmiş bulunmaktayız.

Kerbela olayı zulmün hüküm sürdüğü, Emevi saltanatının başı muaviye ve yezit zihniyetinin, vahşetidir. Peygamber Efendimizin referansı olan ehlibeytin 72 ev hanesinin torunu Hz. Hüseyin ile beraber susuz bırakılarak ve başları kesilerek katledildikleri bir dönemdir.

Hz. Muhammed ( sav) bir hadis-i şeriflerinde Hasan ve Hüseyin büyük meşakkat çekeceklerdir. Fakat onların nesilleri insanlığın kurtuluşu olan hak meşalesini tüm dünyaya taşıyacaktır'' demiştir.

Hz. Hüseyin'in soyundan olan seyitler ve Hz. Hasan'ın soyundan gelen şerifler yetiştirdikleri alimler, veliler, düşünürler, şairler tüm dünyaya yayılarak ilimle hakkın pusulasını ve meşalesini taşımışlar, zulme karşı canlarını vermekten çekinmemişlerdir.

Bugün ne yazık ki 14 asır geçmesine rağmen Yezit' in zihniyetini taşıyan zalimler ve onların kullandığı cahiller emperyalizmin taşeronluğunu yapmaktadırlar. Tüm bu vahşetleri İslam adına yaptıklarını lanse ederek kerbeladan sonra İslam dinine en büyük zararı vermeye devam etmektedirler.

Barış ve sevgi dini olan Müslümanların tüm dünyada terör, insan ayrımı, saltanat, zulüm, katliam, medeniyet düşmanlığı, kadın düşmanlığı, demokrasi ve farklılık düşmanlığı vahşetleri ile anılması ruhumuzu incitmektedir. Çünkü biz bu yaşananların tam tersiyiz. Hz. Ali'nin hariciler, emeviler ve şu an onları takip eden vahabiler için söylediği gibi ''Onlar ceketlerini ters giymişlerdir'' . Zalimler ve cahiller dinin tam tersi olan kerbela benzeri vahşetleri bu çağda da devam ettirmektedir.
Yezit, Hz. Hüseyin' e kendisine destek olduğu takdir de saraylara, saltanatlara ortak edeceğini defalarca teklif etmiştir. Hz. Hüseyin ise hak yolunda zulme karşı boyun eğmeden onurlu ölmeyi tercih etmiştir ve şöyle demiştir. '' Dedem Hz. Muhammet ve atam Hz. Ali yolunda hak için canımı vermeye hazırım, nefsine tapmış yezit zihniyeti bugün de gelecekte de insanlık için en büyük felaket olacaktır''.
Ne yazık ki bugün tüm dünya da aynı yezit zihniyeti fazlasıyla hortlatılmıştır. Din adına insanlar yakılarak, boğazlanarak, kadınlar pazarlarda satılarak, farklı düşüncede ve inançta olan insanlar düşman görülüyor. Geçmişte yalnız kerbelada yaşanan vahşetin aynısı bugün beş kıta da yaşanmaktadır. Tüm dünya insanlığı bu vahşetlerin korkusu içine girmiştir.

21. yy da dünya emperyalizminin temsilcisi olan ülkeler, İslam ülkelerindeki diktatörleri taşeron olarak kullanarak, cahil karanlık güçler vasıtası ile bu vahşetleri yaratarak dünyada İslam içi savaşların km taşlarını oluşturmuşlardır.
Bütün dinler insanların kurtuluşu için gelmiştir. Fakat bu dinlerin gerçek ve doğrusunu ehli kamil ve alimler bilir ve uygularlar. Alimler ve ehli kamiller ittifakta yarışırlar, böylelikle insanların hak yolunda olmalarını sağlarlar. Cahillerin serveti günlük çıkar ve kavgadır, zalimlerin taşeronluğunu yapmaktır. Zalimlerin serveti saltanat, mevki, daha çok para ve maldır. Alimlerin serveti ise akıl, ilim ve insanlığa hizmettir. İnançlara zalimler hakim olduğu zaman onu çıkar, saltanat, zulüm ve ayırım aracı olarak kullanırlar. Aynı inancı cahiller yanlış bildiği için ayrım ve kavga aracı olarak kullanırlar.
İnancın doğru bilinmesi berekettir, kurtuluştur. Yanlış bilinmesi ve yanlış insanların himayesinde olması ise felakettir.
Sevgide yarış, dostlukta yarış, ilimde, dayanışmada, paylaşmada yarış, yüksek ahlakta ve nefsini aşmada yarış. Bunlara sahip olmanın ana zemini muhabbette yarış. Unutma ki en büyük servet bu değerlere sahip olma ölçüsüdür. İbadetler bu değerlere sahip olmak için yüce rabbimiz tarafından gönderilmiştir.
İnsanlarda ırk, din, mezhep, bölge, cinsiyet, farklılık ayrımı yapanlar büyük günah işlemiş olurlar. Kainatı yaratan yüce rabbimiz her şeyi yerli yerinde yaratmıştır. Bu farklılıkları göremeyenlerin kendi zihinlerinde sorunları vardır. Yunus Emre'nin deyişiyle 'Yaradılanı seviyorum yaradan dan ötürü.'
Hiçbir dinde hiçbir inançta insan hak-hukukuna aykırı asla hiçbir müeyyide yoktur. Bunları yapanlar insanlığın, hakkın en büyük düşmanıdırlar. Çağımızda din adına yaşanan vahşetlerin ne kadar korkunç boyutta olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz.

Kerbeladan süregelen kan dökülmeleri asırlardır İslam dininin kullanılarak günümüze kadar aynı zihniyet tarafından devam etmesidir. 15 Temmuzda yaşanan büyük darbe girişiminde İslam dini aynı zihniyetler olan feto törör örgütü tarafından kullanılarak hem Türkiye yi yok etme hem de mezhep ve dünya savasını çıkarma projeleri idi. Dış dünyada ki emperyalizmin ve siyonizmin 21. Yy da Fetö Terör Örgütü vasıtası ile hazırladığı bu korkunç proje halkın gücü ile engellenmiştir.

İşid ve El kaide terör örgütlerinin tüm dünyayı kerbelaya çevirdiklerini ve islama ne kadar büyük zarar verdiklerini esefle görüyoruz. Hz Hüseyin'in mücadelesi özgürlük, hürriyet, hak ve hukuk mücadelesidir. Tüm insanlığın ortak değeri olan insanı insan olabilmesi mücadelesidir.

Birlik ve kardeşlik her alanda beraber olabilmektir. Çünkü tüm insanların ortak değeri aynı, Farklı değerleri de aynıdır. Bunları yanlış kullananlar zalimler ve cahillerdir. Hz Hüseyin'in felsefesi, mücadelesi Ehlibeytin kuranı kerimin ve Hz. Resulullah (s.a.a)' nin hak yoludur.

Kerbela şehitlerinin, insanlık, hak, hukuk, hürriyet özgürlük uğruna canlarını veren tüm Yüce şehitlerin ruhları şad olsun.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ - 12.12.2016

İstanbul da güvenlik kuvvetlerimizi hedef alan hain ve alçakça yapılan terör saldırısını lanetliyoruz.
Ruhları ve beyinleri alınmış, zerre kadar insanlıktan nasibini almamış vahşi terörün masum insanlarımıza yönelik hain saldırısı bizi derinden üzmüştür.
Her türlü terörün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğu bir gerçektir. Birlik dayanışma içinde nesillerimizin terör tuzağına düşmemeleri için daha çok bilimsel hizmetlere ağırlık verilmesi gerekir.

Milletimizin başı sağ olsun hayatlarını kaybeden şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza şifalar diliyoruz.

Fermani Altun

TERÖRÜ LANETLİYORUZ - 01.01.2017

Yeni yıla girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul, bir eğlence merkezinde yaşanan terör vahşetiyle bir kez daha sarsılmıştır. Terörün korkunç yüzünü ve ne büyük vahşet ruhuna sahip olduğunu yeni yıla girenken tekrar gördük. Yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Her türlü terörün insanlığın ortak düşmanı olduğu gerçeği karşısında, hepimizin daha çok kenetlenmesi, omuz omuza vermesi gerekmektedir. 2017 yılının terörün yok olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda hükümetimizin alacağı bütün icraatlarına desteğimiz tamdır.

Terör vahşi katliamcı ruhuyla milletimizi korkutamayacaktır. Aksine daha çok güç birliği içinde olup terör karşısında hırsımız ve cesaretimiz bir kat daha artmaktadır. Tüm milletimizin başı sağ olsun.

Fermani Altun
Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı

Bu sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyaller www.ehlibeyt.org.tr sitesine ve site sahibine aittir. copyright © 2015 - 2017